Oto Otoslav Hudec (Eslovàquia)

Oto Hudec va néixer a Kosice i la seva obra ha estat exposada a Corea del Sud, EUA, Portugal, Espanya i Eslovàquia. Les seves pintures, dibuixos i gravats persegueixen qüestions personals i socials. Treballa amb vídeo, així com, també, realitzant instal·lacions efímeres a l’espai públic, tractant temes com la immigració i els efectes de la globalització sobre el medi ambient.

Des de 2013, en col·laboració amb Daniela KRAJČOVÁ està treballant en un projecte, Karavan, una sèrie de tallers amb la comunitat gitana a l’est d’Eslovàquia.

Oto Hudec va ser el 2012 un dels finalistes del Oskar Čepan a Eslovàquia i, actualment, és estudiant de doctorat a l’Acadèmia de Belles Arts de Bratislava, així com també és membre de l’equip creatiu de MAP, una plataforma internacional per a l’art com a medi per iniciar el canvi social. La galeria Gandy el representa.

A Cel·AV: Song for Geumho-Dong — Oto Otoslav Hudec (Eslovàquia), 2014, 4:27
Song for Geumho-Dong és un de la sèrie de concerts improvisats que es registren en el lloc com a reacció espontània cap a aquest mateix i la situació. A Geumho-Dong, a part de tocar la guitarra, va començar a tocar les portes, les bústies i altres objectes, com si tot el barri fos un gran instrument. Va ser un intent de tornar, temporalment, una funció perduda a aquestes coses i tornar-los a al seu lloc ordinari en la ciutat fantasma.

Oto Hudec was born in Kosice and his work has been exhibited in South Korea, USA, Portugal, Spain and Slovakia. His paintings, drawings and engravings pursue personal and social issues. He works with video and also ephemeral installations in public spaces, dealing with topics such as immigration and the effects of globalization on the environment.

Since 2013, in co-operation with Daniela KRAJČOVÁ is working on a project, Karavan, a series of workshops with the gypsy community in eastern Slovakia.

Oto Hudec was one of the finalists of the 2012 Oskar Čepan in Slovakia and is currently a doctoral student at the Academy of Fine Arts in Bratislava, as well as a member of the creative team of MAP, an international platform for art as a means to initiate social change. The Gandy gallery represents him.

At Cel·AVSong for Geumho-Dong — Oto Otoslav Hudec (Slovakia), 2014, 4:27
Song for Geumho-Dong is one from the series of  improvised concerts that are recorded on site as spontaneous reaction towards the place and the situation. In Geumho-Dong, beside playing guitar, I started to play the doors, the post boxes and other objects, as if the whole neighborhood was one large instrument. It was an attempt to temporarily return a lost function to these things and bring the sound of ordinary back to the ghost town.

Website